Зміни до Конституції України в частині вступу в НАТО не обговорюються - Стефанчук

Зміни до Конституції України в частині вступу в НАТО не обговорюються - Стефанчук

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що за його інформацією, наразі не обговорюється питання щодо змін до Конституції України в частині членства в НАТО.

Про це він сказав на брифінгу в понеділок, 14 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я, наскільки знаю, станом на зараз не обговорюється і не ведеться жодних питань щодо змін до Конституції України в частині членства України в НАТО. Я більше скажу, це суверенне право кожної країни вирішувати напрямок свого розвитку, і ви знаєте, що це моя позиція, яку я завжди говорю з нашими колегами і ніхто не має права вказувати на червоні лінії чи можливі неможливості щодо прийняття тих чи інших рішень суверенною державою», - сказав Стефанчук.

Він додав, що «Верховна Рада, парламент і я, як голова, я дію у повній відповідності до Конституції України, де чітко передбачено стратегічний курс України у ЄС і НАТО. Я це розумію, я з цим живу і я докладу всіх зусиль, щоб це сталося».

Водночас Стефанчук зауважив, що Пристайко є доволі фаховим кадровим дипломатом.

«Мені видається, що це не позиція фахового дипломата, це просто якась дискомунікація, яка відбулася. Наскільки я знаю позицію пана Пристайка, він був і залишається відданим прихильником якраз інтеграції України до НАТО», - сказав голова українського парламенту.

Читайте також: Київ не готовий на компроміси стосовно НАТО - Пристайко

Як повідомлялося, посол України у Великій Британії Вадим Пристайко в інтерв'ю BBC Radio 5 Live припустив, що Україна може відмовитись від вступу в НАТО, якщо її до цього змусять обставини.

Водночас в Офісі Президента запевнили, що курс до ЄС і НАТО є безумовним пріоритетом України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-