Трухіна повторно допитають після слідчих дій - ДБР

Трухіна повторно допитають після слідчих дій - ДБР

Укрінформ
Державне бюро розслідувань планує повторно допитати народного депутата Олександра Трухіна після проведення запланованих слідчих дій

Про це повідомили у відомстві на запит Укрінформу.

“На даний час Трухін О.М. для проведення допиту у межах кримінального провадження не викликався. Проведення допиту Трухіна О.М. планується після проведення запланованих слідчих (розшукових) дій”, - зазначили у бюро.

У ДБР додали, що Трухін 25 листопада минулого року надав покази як свідок у кримінальному провадженні.

Читайте також: ДБР не призначало експертизу відеозапису з депутатом Трухіним

При цьому у відомстві зауважують, що факт надання завідомо неправдивих свідчень у вказаному кримінальному провадженні не досліджується.

У бюро також повідомили, що у межах розслідування ДТП за участі народного депутата Трухіна двічі допитали патрульного Сергія Петрика, який розповів журналістам “Української правди” деякі обставини автопригоди.

“Слідчі ДБР у ході здійснення досудового розслідування проводили допит свідка Петрика С.В., який надав покази. Свідок Петрик С.В. також був додатково допитаний після оприлюднення на сайті “Української правди” відповідної публікації”, - інформують у відомстві.

Наразі у межах вказаного кримінального провадження жодній особі не повідомили про підозру через відсутність доказів для підозри у вчиненні кримінального правопорушення, зазначили у бюро.

Читайте також: Голова партії «Слуга народу» вважає, що Трухін сам має скласти депутатський мандат

Як повідомляв Укрінформ, Трухін 23 серпня 2021 року начебто спричинив дорожньо-транспортну пригоду на Бориспільській трасі при в'їзді в Київ. Внаслідок ДТП постраждали шестеро людей, серед яких двоє дітей, а також голова Комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень. За кілька днів після ДТП деякі ЗМІ почали видаляти опубліковану про це інформацію.

31 серпня процесуальний керівник у справі щодо ДТП за імовірної участі Трухіна доручив подальше розслідування цієї події слідчим Державного бюро розслідувань.

1 лютого журналісти видання «Українська правда» оприлюднили розслідування щодо цього інциденту. На відео Трухін звертається до поліцейського зі словами «давай я тихенько в ліс піду», а потім обіцяє «поговорити» з очільником МВС Монастирським. Він також заявив, що не був за кермом автівки, яка потрапила у ДТП. Депутат звертався до правоохоронця та обіцяв «знайтися» потім та «віддячити».

Читайте також: НАБУ максимально швидко розслідуватиме справу Трухіна, аби не було спекуляцій – Ситник

За даними ЗМІ, цього правоохоронця звуть Сергій Петрик.

У МВС заперечують, що Трухін намагався «домовитися» з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським, і наголошують, що встановлення всіх обставин ДТП належить до повноважень Державного бюро розслідувань. Зі свого боку у ДБР заявляють, що слідчі не мали у своєму розпорядженні відео з ДТП за участю депутата.

2 лютого Трухіна виключили зі складу політичної партії «Слуга народу». Президент Володимир Зеленський підтримав таке рішення політсили.

Трухін заявив, що слідчі та адвокати заборонили йому коментувати перебіг розслідування.

Читайте також: Хабар у 1,26 мільйона: затримали депутата Київради та його спільників

2 лютого в Офісі генпрокурора повідомили, що кримінальне провадження щодо Трухіна за фактом пропозиції ним надання неправомірної вигоди розслідуватиме НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-