«Слуг народу» закликали повернутися в Україну для роботи у Раді

«Слуг народу» закликали повернутися в Україну для роботи у Раді

Ексклюзив
Укрінформ
Керівництво парламентської фракції "Слуга народу" закликало народних депутатів перебувати в Києві для роботи у Верховній Раді.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила заступниця голови фракції Євгенія Кравчук.

"Ми просимо, щоб депутати з понеділка максимально були в Києві… Просимо тих депутатів, які з якихось причин, у тому числі через відрядження або лікування, перебувають за кордоном, повернутися якомога швидше. Вони зараз максимально швидко повертаються в Україну, щоб не потрапити під якісь скасування авіарейсів", – зазначила вона.

Кравчук висловила сподівання на максимальну явку парламентаріїв на засідання фракції у понеділок, 14 лютого, та впродовж усього пленарного тижня.

Читайте також: Закриту нараду у ВР перенесли на 14 лютого – на ній головуватиме Данілов

Водночас низка парламентаріїв зі "Слуги народу" в коментарях Укрінформу спростували інформацію, поширювану в ЗМІ, щодо ймовірної заборони виїжджати за кордон.

Зокрема, народний депутат Олександр Мережко сказав: "Мені ніхто такої вказівки не давав. Думаю, що іншим теж".

Крім того, член фракції Микита Потураєв підкреслив, що жодних прохань або вказівок щодо заборони виїжджати за кордон не було.

Читайте також: SkyUp припиняє продаж квитків на три днілізингодавці вимагають повернути літаки у ЄС

Нардеп Павло Фролов наголосив, що посилена мобілізація явки народних депутатів на пленарне засідання парламенту, яке відбудеться 15 лютого, почалась ще до повідомлення західних ЗМІ про можливу ескалацію і вторгнення Російської Федерації на територію України.

"Зараз у фракції монобільшості всі розуміють, наскільки важливо в цих умовах у вівторок показати дієздатність Верховної Ради, яка з початку 2022 року впала через захворюваність депутатів… Я допускаю неофіційні рекомендації колегам щодо неприйнятності виїзду за кордон зараз навіть з поважних причин, таких як лікування", – додав він.

Читайте також: Небо над Україною залишається відкритимМінінфраструктури

При цьому Фролов підкреслив, що для заборони громадянину виїжджати за межі країни мають бути законні підстави. "Запевняю вас, що ніхто з колег, з ким я спілкувався, за кордон не збирається, а навпаки ті, хто від’їхав з особистих причин, повертаються додому. Впевнений, що у зв’язку із повідомленнями щодо можливого військового загострення ми ще більше мобілізуємось, щоб заспокоїти українців", – підсумував парламентарій.

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що народним депутатам із парламентської фракції "Слуга народу" заборонили виїжджати за кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-