Венедіктова: Не знаю, чи буде вторгнення РФ, але всі працюють і не планують нікуди їхати

Венедіктова: Не знаю, чи буде вторгнення РФ, але всі працюють і не планують нікуди їхати

Укрінформ
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила журналістам, що не володіє інформацією про те, чи дійсно Росія найближчим часом планує напасти на Україну, але працює на своєму місці, і не планує вивозити свою родину нікуди.

Про це вона сказала на брифінгу в Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Чи буде воно (вторгнення РФ в Україну – ред.) чи ні, чесно вам скажу, що я не знаю. Але чи готові ми до цього? Так, ми готові. Я живу в Києві, мої діти проживають у Києві та Харкові, на два міста. Ми нікуди не виїжджаємо. Це я як про громадянина говорю. Як генеральний прокурор, я та мої заступники, всі штатні одиниці працюють у штатному режимі», - сказала Венедіктова.

Вона нагадала про те, що останні 8 років Україна живе в стані війни, і якщо хтось забував про це, то нині час згадати. «Тому ми робимо все, щоб бути готовими до будь-якого розвитку ситуації. Чи ми готувалися? Чекайте, ми готувалися ще рік тому. Пам'ятаєте, як деякі ексгенеральні прокурори посміювалися , що я видала наказ про «тривожну валізу». Я закінчувала університет внутрішніх справ, я звикла жити із «тривожною валізою» з того ще часу.Тому це нормальна історія, коли у правоохоронних органах керівники готові до розвитку будь-яких подій. Мені дивно, що раніше цим якось не дуже опікувалися. Це нормальна штатна ситуація, відповідальності за своїх співробітників», - сказала генпрокурор.

Водночас вона закликала громадян зберігати спокій, але «всі мають розуміти, що ситуація може розгоратися як завгодно, тому до цього треба бути свідомо готовими».

Читайте також: Міноборони: Оприлюднені плани ворога - це зруйновані плани, їх не треба боятись

Як повідомлялося, у вересні 2021 року Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала розпорядження, яким зобов'язала співробітників Офісу укомплектувати валізи одягом і речами першої потреби на випадок оголошення зборів по сигналу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-