Бельгія рекомендувала своїм громадянам виїхати з України

Бельгія рекомендувала своїм громадянам виїхати з України

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Бельгії оприлюднило нову пораду для бельгійців, що перебувають в Україні або хотіли б її відвідати, та рекомендувало своїм громадянам виїхати з України або утриматися від поїздки туди, якщо їх присутність там не є «абсолютно необхідною».

Як повідомляє Укрінформ, така інформація була оприлюднена в суботу вранці на сайті міністерства закордонних справ Бельгії.

«Всі поїздки на всю територію України наполегливо не рекомендуються. Громадянам (Бельгії - ред.), які зараз знаходяться в Україні, і чия присутність не є абсолютно необхідною, переконливо рекомендується виїхати з країни. Якщо це не є можливим, їм рекомендовано зареєструватися на сайті «Мандрівники онлайн» та увійти в контакт з Посольством Бельгії в Києві», - йдеться у повідомленні.

Як зазначає дипломатичне відомство Бельгії, з листопада 2021 року напруга на кордонах України з Російською Федерацією і Білоруссю продовжувала зростати. За оцінкою відомства, ситуація є надзвичайно непередбачуваною.

«Ми рекомендуємо вам отримувати регулярну інформацію на сайті. З тих же причин, ми рекомендуємо вам переглянути свої короткострокові плани на подорож, у залежності від розвитку ситуації з безпеки», - йдеться у повідомленні.

Міністерство попереджає бельгійців, що у випадку несподіваного загострення ситуації, засоби комунікації в Україні, такі як інтернет або телефонний зв'язок, можуть зазнати серйозних переривань. Це може мати серйозні наслідки для функціонування аеропортів та ускладнити повітряні подорожі в Україну, з неї або по її території.

«Якщо ситуація погіршиться, евакуація з України не може бути гарантована. Рекомендовано покинути країну, поки це все ще є можливим», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Фінляндія рекомендує своїм громадянам залишити Україну

Як вже повідомляв Укрінформ, напередодні Президент США Джо Байден закликав американців уже зараз покинути Україну, оскільки ситуація може швидко "зійти на божевілля".

Про обмеження кількості дипломатів, що працюють в Україні, оголосили також Велика Британія та Австралія.

Вчора представники Євросоюзу зауважили, що інституції ЄС в Україні продовжують працювати «в нормальному режимі», як це було до безпекової кризи, що спровокована Російською Федерацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-