Україна в жодному разі не піде силовим шляхом у поверненні окупованих територій – Данілов

Україна в жодному разі не піде силовим шляхом у поверненні окупованих територій – Данілов

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов категорично заперечує можливість силового сценарію повернення Україною окупованих РФ територій, оскільки не хоче, аби постраждало цивільне населення.

Про це він заявив на брифінгу після виїзного засідання РНБО у Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не можемо цього робити (силовим шляхом забирати свої території - ред.), бо ми відповідальні за цивільне населення, яке там знаходиться. Якщо війська підуть у наступ, то ви собі можете уявити кількість населення, яке може загинути при такій операції", - сказав Данілов.

За його словами, "для нас життя людини - найвища цінність", тому Україна в жодному разі не піде силовим шляхом.

Читайте також: Данілов – про ймовірне вторгнення РФ: Ні інтернет, ні зв'язок відключати не збираємось

При цьому секретар РНБО переконаний, що всі окуповані території України з часом буде повернуто. "Чи повернуться території Луганської і Донецької областей додому? Повернуться! Чи повернеться Крим? Повернеться! Це тільки питання часу", - наголосив він.

Як повідомлялося, на Заході експерти розглядають кілька можливих варіантів російської агресії проти України. Один з варіантів передбачає ескалацію на Донбасі.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний раніше неодноразово заявляв, що силовий сценарій повернення окупованих територій Донбасу і Криму Україною не розглядався і не готується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-