Австрія рекомендує своїм громадянам утриматись від несуттєвих поїздок до України

Австрія рекомендує своїм громадянам утриматись від несуттєвих поїздок до України

Укрінформ
МЗС Австрії рекомендує громадян країни утриматися від поїздок до України без нагальної необхідності з огляду на напруження, спричинене переміщенням російських військ на кордоні з Україною.

Як передає Укрінформ, відповідна рекомендація міститься на сайті австрійського зовнішньополітичного відомства.

"У зв’язку з напруженістю, спричиненою переміщенням російських військ на кордоні з Україною, наразі не рекомендуються поїздки до України без нагальної необхідності", - йдеться у присвяченому Україні розділі.

Зазначається, що до планування будь-яких можливих подорожей до України наразі слід підходити з особливою обережністю.

Читайте також: Кулеба не бачить нічого нового у заклику Байдена до американців залишити Україну

Усім австрійцям, які зараз перебувають в Україні, рекомендовано зареєструватися на сайті МЗС Австрії та "уважно стежити за розвитком ситуації в ЗМІ".

Як повідомлялося, в інтерв’ю NBC News президент США Джо Байден закликав американців уже зараз покинути Україну, оскільки ситуація може швидко "зійти на безумство".

Читайте також: Посольство РФ у Києві може евакуювати частину персоналу

Держдепартамент оприлюднив попередження про те, що США "не зможуть евакуювати американських громадян у разі російських військових дій будь-де в Україні".

Як відомо, Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України і навколо кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід та відмову країн Альянсу від своєї політики безпеки. У разі відмови Заходу прийняти такі російські "пропозиції", кремлівська влада публічно погрожує застосувати заходи "військового і військово-технічного характеру".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-