Яценюк: Шлях до відновлення цілісності України - виведення військ РФ, а не Мінські угоди

Яценюк: Шлях до відновлення цілісності України - виведення військ РФ, а не Мінські угоди

Укрінформ
Шляхом до відновлення територіальної цілісності є винятково виведення військ Російської Федерації з території України, а не дотримання Мінських угод.

Таку думку голова Київського безпекового форуму, колишній прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк висловив під час дискусії “Як бути з “Мінськими домовленостями”?”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Коли Путін каже, що Мінські угоди – це шлях до відновлення територіальної цілісності України, – це брехня. Шлях до відновлення територіальної цілісності України є лише один – Росія забирає свої війська з території Донецька, Луганська і Криму”, - зазначив він.

За словами Яценюка, РФ упродовж восьми років військової агресії нічого не зробила для виконання цих домовленостей. Більше того, голова КБФ зауважив, що Росія донині не виконала ключову передумову Мінських угод — припинення вогню.

Читайте також: Навіть кібератака спецслужб РФ проти України має потягти за собою санкції - Яценюк

При цьому він констатував, що РФ видала понад 800 тисяч російських паспортів громадянам України на тимчасово окупованих територіях. На його думку, Росія провела не юридичну, а фактичну анексію території так званих “ДНР” та “ЛНР”. “Так само керівництво так званих “ДНР” і “ЛНР” взагалі стали членами партії Путіна “Единая Россия”. Тобто, це ще й політичне підтвердження анексії. Так само Путін фактично прийняв рішення про економічне визнання суверенітету так званих “ДНР” і “ЛНР”, - додав Яценюк.

Читайте також: Чому Макрон закликає до втілення Мінських угод і що з тим робити

Водночас він наголосив, що українська влада під час зустрічі в Берліні 10 лютого ухвалила правильне рішення, не погодившись на вимогу Російської Федерації щодо прямих перемовин із представниками тимчасово окупованих територій України. Колишній прем’єр-міністр підкреслив, що перемовини можливі винятково з РФ, адже “саме Росія є стороною і частиною цього конфлікту”.

Як повідомляв Укрінформ, 10 лютого в Берліні відбулася зустріч політичних радників лідерів Нормандського формату. За її результатами не було укладено жодного документа. За словами керівника Офісу Президента, усі сторони підтримали позицію щодо необхідності продовження переговорного процесу.

Дати та місця наступної зустрічі радників визначено не було.

Фото: nfront.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-