Зеленський обговорив із чинним головою ОБСЄ ситуацію на сході України

Зеленський обговорив із чинним головою ОБСЄ ситуацію на сході України

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський у Харкові обговорив із чинним головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Польщі Збігнєвом Рау мирний процес та безпекову ситуацію.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Твітері.

"Сьогодні у Харкові обговорив із чинним головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Польщі Збігнєвом Рау мирний процес та безпекову ситуацію. Очікуємо на активізацію роботи ТКГ та безперешкодне й цілковите виконання мандата СММ ОБСЄ для гарантування миру на українському Донбасі", - зазначив Зеленський.

Як повідомляє сайт глави держави, Президент відзначив важливість здійснення міністром у статусі чинного голови ОБСЄ свого першого закордонного візиту до України та відвідання у його межах району проведення Операції об’єднаних сил.

Читайте також: Україна в жодному разі не піде силовим шляхом у поверненні окупованих територій – Данілов

Зеленський зазначив, що Україна виступає за політико-дипломатичне врегулювання конфлікту в усіх наявних переговорних форматах, зокрема в нормандському.

Зеленський і Рау обмінялися думками та оцінками щодо останніх міжнародних заходів і контактів зі стратегічними партнерами.

Глава держави привернув увагу до розблокування роботи Тристоронньої контактної групи, зауваживши, що українська сторона винесла на її розгляд низку важливих ініціатив, що покликані розв’язати нагальні проблемні гуманітарні питання.

Під час зустрічі сторони також обговорили актуальні питання двосторонньої співпраці в економіці, енергетиці та інфраструктурі.

Як повідомляв Укрінформ, 10 лютого на зустрічі в Києві міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив з Рау зусилля для деескалації безпекової ситуації біля кордону України і на тимчасово окупованих територіях, активізацію політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту та спонукання РФ до виконання її зобов’язань у межах мирного врегулювання.

Фото: Твіттер Володимира Зеленського

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-