Німеччина досі не бачить ознак, що Росія робить кроки до деескалації

Німеччина досі не бачить ознак, що Росія робить кроки до деескалації

Укрінформ
У Німеччині попри всі інтенсивні переговори з Москвою та заклики до деескалації, не бачать з боку Росії кроків до зменшення напруженості.

Про це заявив у п’ятницю на брифінгу речник федерального уряду ФРН Штеффен Гебештрайт (Steffen Hebestreit), передає кореспондент Укрінформу.

«Зрозуміло, що ми в нинішній ситуації досі не бачимо ознак деескалації, і ми дуже шкодуємо з цього приводу», - сказав Гебештрайт.

Він зазначив, що союзники дуже згуртовані та рішучі й «сподіваються на такі ознаки».

«Ми закликаємо Росію, а також Білорусь зробити внесок у деескалацію, в тому числі з огляду на військові навчання, які відбувається в прикордонному регіоні та мають проводитися з максимальною прозорістю», - заявив речник німецького уряду.

Читайте також: Як спонукати Росію до деескалації: Кулеба та глава МЗС Франції провели переговори в Києві

Під час візитів до Києва 14 лютого та Москви 15 лютого, за його словами, федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц має намір засвідчити вже виголошені позиції, а не пропонувати нові ініціативи. Важливо, що відбудуться зустрічі глави німецького уряду з обома президентами, додав Гебештрайт.

Читайте також: Зеленський і Шольц мають у Києві синхронізувати позиції, з якими канцлер поїде до Москви

Спільним завданням, повторив речник слова Шольца, є запобігання війні в Європі та подальшій ескалації, для чого необхідно задіяти всі можливі переговорні формати, але водночас зайняти чітку позицію щодо наслідків подальшої ескалації. Ситуація є дуже-дуже серйозною, підкреслюють у Берліні.

Як повідомлялося, 7 лютого Шольц обговорив ситуацію навколо України з президентом США Джо Байденом у Вашингтоні, цього тижня він провів зустрічі в Берліні з президентами Франції та Польщі, лідерами країн Балтії тощо. На початку наступного тижня він здійснить свої перші візити в Україну та Росію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-