Суд відмовив захисту Кузьміних у відводі прокурора САП

Суд відмовив захисту Кузьміних у відводі прокурора САП

Укрінформ
Захисниця народного депутата Сергія Кузьміних Лариса Криворучко заявила відвід прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у засіданні, на якому розглядається питання щодо обрання парламентарію запобіжного заходу. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Адвокат депутата заявила цей відвід після того, як прокурор озвучив клопотання щодо того, що САП просить арештувати Кузьміна з альтернативою застави у 49 620 грн. На її думку, прокурор порушив принцип презумпції невинуватості.

“Зараз у судовому процесі при виступі прокурора я чітко побачила порушення, серед іншого, конституційних гарантій щодо презумпції невинуватості (її клієнта — ред.), вчинені прокурором, звинувачення мого клієнта у підробленні документів... За таких підстав - чисельного порушення прокурором гарантій захисту прав мого клієнта та у порушення презумпції невинуватості я заявляю прокурору відвід, прошу розглянути і винести відповідну ухвалу”, - сказала Криворучко.

Кузьміних заявив, що підтримує позицію свого адвоката.

Читайте також: САП просить для Кузьміних арешт, застава – менше як 50 тисяч

Прокурор САП зі свого боку заявив, що те, що було викладено у клопотанні і озвучено ним, є версією сторони обвинувачення, і це жодним чином не є порушенням принципу презумпції невинуватості.

“Вважаю, Ваша честь, що прокурором жодним чином не порушувався принцип презумпції невинуватості, сторона обвинувачення діє відповідно до покладених на неї функцій. Дії, які можуть бути розцінені як порушення презумпції, не вчинялися. У зв'язку з цим вважаю, що відвід є необґрунтованим”, - поінформував прокурор САП.

Суддя Олег Ткаченко після виходу з нарадчої кімнати постановив у задоволенні цього відводу прокурору САП відмовити. Ухвала оскарженню не підлягає.

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро разом зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою затримали народного депутата Сергія Кузьміних за підозрою в одержанні 558 тисяч гривень неправомірної вигоди.

31 січня генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру Кузьміних, якого 28 січня детективи НАБУ затримали на хабарі 558 тис. грн. За даними слідства, депутат начебто отримав кошти за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями та лікарнею в Житомирській області.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що в разі доведення вини Кузьміних повинен нести відповідальність згідно із законом.

Сам народний депутат звернувся до голови партії «Слуга народу» Олени Шуляк та Арахамії з проханням про тимчасове виключення зі складу фракції з можливістю повернутися, якщо буде доведена його невинуватість.

Депутат уже набув статусу підозрюваного і має прибувати до слідчого, прокурора або суду за першою вимогою. Однак, за даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Кузьміних проігнорував три виклики на заплановані слідчі дії.

Національне антикорупційне бюро оголосило Кузьміних в розшук через систематичну неявку підозрюваного на виклики правоохоронних органів, відсутність його за місцем проживання, переховування від детективів НАБУ.

4 лютого Кузьміних повідомив, що не переховується від НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-