Єрмак розраховує, що зустрічі «нормандських» радників будуть частими

Єрмак розраховує, що зустрічі «нормандських» радників будуть частими

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак запевнив, що процес роботи Нормандського формату розблокований, та висловив сподівання на часті зустрічі радників лідерів.

Про це він заявив на засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад у Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це вже друга (зустріч в Берліні 10 лютого - ред.) за останні два тижні зустріч політичних радників. Ми можемо говорити про те, що процес роботи Нормандського формату розблокований, він продовжується. Думаю, наразі ці зустрічі будуть відбуватися дуже в такому частому режимі", - сказав Єрмак.

Він нагадав, що на переговорах радників у Берліні було зафіксовано підтримання всіма сторонами-учасниками Нормандського формату щодо "прихильності" режиму припинення вогню, а також домовлено про активізацію роботи ТКГ.

Читайте також: Кулеба – про «Норманді»: Україна витримала всі позиції й не перетнула жодних червоних ліній

"Найголовніше, що цей перемовний процес відбувається, продовжується, Українська делегація продовжує займати конструктивну позицію відносно всіх питань, так буде відбуватися і надалі. Сподіваємось, що таке ж відношення буде у всіх сторін цього процесу", - підкреслив керівник ОП.

Разом з тим він наголосив, що саме потужна армія здатна забезпечити безпеку України.

"Думаю, ми всі вже розуміємо, що тільки потужна армія, потужна система безпеки на різних рівнях забезпечить дійсно загальну безпеку нашої країни", - зазначив Єрмак.

Читайте також: Наступна зустріч радників «Норманді» відбудеться у березні - речник уряду Німеччини

Як повідомлялося, 10 лютого в Берліні відбулася зустріч політичних радників лідерів Нормандського формату. За її результатами не було укладено жодного документа. За словами керівника Офісу Президента, усі сторони підтримали позицію щодо необхідності продовження переговорного процесу.

Дати та місця наступної зустрічі радників визначено не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-