Єрмак: Ситуація на кордонах України - одне з головних питань світового порядку денного

Єрмак: Ситуація на кордонах України - одне з головних питань світового порядку денного

Укрінформ
Ситуація біля кордонів України наразі є одним з найважливіших питань світового порядку денного, і переговори щодо її врегулювання відбуваються на різних майданчиках.

Про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак на брифінгу за результатами переговорів у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Усе, що відбувається навколо кордонів України, думаю, є без перебільшення одним із головних питань у світовому порядку денному", - сказав він.

Єрмак підкреслив, що без деескалації, без відведення російських військ від українських кордонів "не можна говорити про спокій, що ситуація нормалізувалася".

Читайте також: Усі учасники «Норманді» підтвердили прихильність збереженню «тиші» - Єрмак

Водночас він запевнив, що перемовини задля врегулювання ситуації відбуваються у різних форматах, у тому числі Нормандському, та подякував міжнародним партнерам за підтримку.

Керівник ОП указав, що події в Україні не є суто українською проблемою, а проблемою європейською і світовою.

"Без України, без припинення війни в Україні не може бути європейської системи безпеки. І, безумовно, сьогодні ми теж про це дуже чітко і багато разів говорили. Енергетична безпека України є частиною загальної безпеки. Ми розглядаємо "Північний потік-2" як частину цієї енергетичної безпеки. І як домовлялися у Вашингтоні Німеччина і США, Україна повинна отримати певні гарантії. Віримо, що наші партнери виконають свої зобов'язання, і Україна отримає гарантії не тільки економічної, а й загальної безпеки", - зазначив Єрмак.

Читайте також: Учасники переговорів підтвердили необхідність виконання Мінських угод - Єрмак

Як повідомлялося, 10 лютого в Берліні відбулося засідання політичних радників лідерів країн Нормандського формату - України, Франції, Німеччини, Росії.

Попередня зустріч радників проходила 26 січня у Парижі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-