Україна в ОБСЄ розповіла про «листи щастя» від Лаврова

Україна в ОБСЄ розповіла про «листи щастя» від Лаврова

Укрінформ
У той час, як російська зброя залишається націленою на Україну і Росія прагне зміцнити свою безпеку за рахунок України, глава МЗС РФ Сергій Лавров цинічно відправляє листи країнам-учасницям ОБСЄ з нагадуванням про зобов’язання в рамках цієї Організації.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

«Ситуація з безпекою на окупованих Російською Федерацією територіях та вздовж кордону України залишається напруженою та нестійкою. Цинічним є те, що поки міністр Лавров розсилає листи країнам-учасницям із посиланням на зобов’язання ОБСЄ, російська зброя залишається націленою на Україну», - заявив Цимбалюк.

Він наголосив, що правда натомість полягає в тому, що, «концентруючи свої регулярні війська на кордонах суверенних держав, окупуючи частини їх територій і погрожуючи своїм сусідам готовністю завдати смертоносний удар, Росія власними діями створює різні рівні безпеки у регіоні ОБСЄ і зміцнює свою безпеку за рахунок інших».

«З огляду на це, як ця країна може добиватися довіри, враховуючи, що вона у своїй новітній історії вже має великий досвід спроб покарати своїх сусідів за здійснення свободи вибору? Для відновлення довіри потребуються не формальні листи, націлені на відвертання нашої уваги, а конкретні дії від імені цієї країни», - заявив Цимбалюк.

Читайте також: Прогрес «Мінська» можливий, якщо Росія перестане вимагати діалогу Києва з «Л/ДНР» - Кулеба

Як відомо, раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що направить главам МЗС усіх країн-учасниць ОБСЄ листи з вимогою пояснити, «чи мають вони намір виконувати ключові зобов’язання щодо безпеки». Зокрема, в надісланих листах міститься запитання, чи планує країна дотримуватися зобов’язання «не зміцнювати свою безпеку за рахунок безпеки інших».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-