Кулеба закликав деякі країни відкинути страхи та уявну втому від розширення ЄС

Кулеба закликав деякі країни відкинути страхи та уявну втому від розширення ЄС

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що туманний погляд, яким деякі країни ЄС раніше дивилися на майбутнє повноправне членство України в Євросоюзі, перестав бути конструктивним.

Про це Кулеба заявив у виступі на українсько-французькій дискусії, яку проводять у Парижі Центр «Нова Європа» та Інститут міжнародних відносин Франції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна є саме тим потенціалом Європи, який здатний вивести її на новий рівень впливу на глобальній арені. Для цього потрібно відкинути страхи, уявну втому від розширення та нерішучість, поглянути власними очима на майбутнє… Туманний погляд, яким деякі країни ЄС раніше дивилися на майбутнє повноправне членство України в Євросоюзі, перестав бути конструктивним», - сказав Кулеба.

Він запропонував європейцям дивитися в майбутнє разом з Україною, тоді матимемо більше чіткого розуміння, що робити для подолання накопичених криз.

Очільник МЗС також зазначив, що Україна пропонує своє стратегічне бачення, як зробити європейську безпекову систему більш стійкою.

Перший елемент - це зміцнення усталених блоків і організацій, таких як ЄС і НАТО, а також їх укріплення додатковими малими альянсами.

Другий елемент - Європі доведеться певний час мати в руках електрошокер санкцій, а також сміливість його застосувати проти тих, хто посягає на підвалини безпекового порядку.

Третій елемент великого та мирного майбутнього для Європи - це готовність до нових великих амбіцій.

Читайте також: Кулеба не розуміє, чому на Заході є добровільні захисники Путіна

«Європі потрібні здорові амбіції, частиною яких буде і членство України в ЄС і НАТО…Бо для того, щоб стати глобальним гравцем, потрібно грати у велику геополітичну гру та нарощувати економічні, політичні та безпекові м’язи. Це як у футболі. Просто сидячи в обороні перемогти неможливо, потрібно проводити контратаки. Звісно, мова йде лише про дипломатичні контратаки», - резюмував міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-