Єрмак прибув у Берлін на зустріч «нормандських» радників

Єрмак прибув у Берлін на зустріч «нормандських» радників

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак прибув у Берлін (Німеччина) на зустріч політичних радників лідерів країн Нормандського формату.

Про це він написав у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

"Прилетіли з українською делегацією до Берліна. Незабаром розпочнеться друга з початку року зустріч політичних радників лідерів Нормандського формату", – зазначив Єрмак.

Він розповів, що очолює делегацію перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко, яка проведе зустрічі з німецьким віцеканцлером, міністром економіки та захисту клімату Робертом Габеком, міністром фінансів Крістіаном Лінднером, міністром економічного співробітництва та розвитку Свеньєю Шульце, депутатами Бундестагу та представниками німецького бізнесу.

"На зустрічах обговорять фінансову взаємодію та підтримку, реалізацію проєктів двосторонньої економічної співпраці, розвиток транспортного потенціалу обох країн. В рамках діалогу з німецьким бізнесом планують обговорити подальшу двосторонню взаємодію у сферах розвитку зеленої енергетики та водної логістики, транспорту та торгівлі", – розповів Єрмак.

Він також додав, що розраховує на конструктивний діалог та позитивні результати після всіх зустрічей.

"Україна – не сама, і ми жорстко будемо відстоювати власні інтереси", – додав очільник ОП.

Він також анонсував брифінг за результатами переговорів, який відбудеться орієнтовно о 20:00 (за Києвом).

Читайте також: У Берліні бачать шанс на відродження Нормандського формату

Як повідомлялося, попередня зустріч радників лідерів країн Нормандського формату – України, Франції, Німеччини та Росії – відбулася 26 січня в Парижі. Тоді перемовини тривали понад вісім годин, і було домовлено провести наступну зустріч у Берліні за два тижні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-