Київський осередок «Слуги народу» скликають через затримання депутата Трубіцина на хабарі

Київський осередок «Слуги народу» скликають через затримання депутата Трубіцина на хабарі

Укрінформ
Голова політичної партії "Слуга народу", заступниця голови однойменної парламентської фракції Олена Шуляк скликає позачергову конференцію київської міської організації політсили для розгляду інциденту щодо викриття на отриманні хабара депутата Київради від "СН" Владислава Трубіцина.

Про це Шуляк заявила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Так, посилаючись на дані Національного антикорупційного бюро України, Шуляк поінформувала, про що на отриманні неправомірної вигоди викрито депутата Київської міської ради від партії "Слуга народа" Владислава Трубіцина, а також директора одного з комунальних підприємств. На думку очільниці політсили, це є підтвердженням факту процвітання корупції серед представників місцевої влади.

Вона заявила, що політсила чекає на всебічне та ретельне розслідування справи антикорупційними та правоохоронними органами. Шуляк висловила сподівання, що професійна та неупереджена робота детективів НАБУ, прокурорів САП, суддів та адвокатів дозволить отримати справедливий вирок – обвинувальний чи виправдальний.

Читайте також: Депутата Київради викрили на хабарі у 1,26 мільйона

"Разом із тим ми вважаємо, що політична відповідальність повинна бути набагато швидшою, ніж кримінальна чи адміністративна. Особливо за діяння, які можна розглядати як корупційні. Саме тому я, вже сьогодні, видала розпорядження про скликання, відповідно до ст.9.1.4 Статуту Партії, позачергової конференції Київської міської організації політичної партії "Слуга народу"для розгляду цього інциденту і ухвалення відповідних рішень по відношенню до Владислава Трубіцина", — зазначила Шуляк.

Вона також висловила сподівання, що реакція міського голови Києва Віталія Кличка на корупцію в комунальних підприємствах буде такою ж швидкою.

Читайте також: Хабар у 1,26 мільйона: затримали депутата Київради та його спільників

Як повідомляв Укрінформ, 9 лютого детективи Національного антикорупційного бюро України за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили чинного депутата Київської міської ради (голову однієї з постійних комісій Київради) і ще п`ятьох осіб на одержанні хабаря в розмірі 1,26 млн грн за сприяння в організації роздрібної торгівлі у столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-