Депутата Київради викрили на хабарі у 1,26 мільйона

Депутата Київради викрили на хабарі у 1,26 мільйона

Фото, відео
Укрінформ
Депутата Київської міськради викрили на одержанні 1,26 млн гривень хабара.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національне антикорупційне бюро.

Сьогодні детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили чинного депутата Київської міської ради (голову однієї з постійних комісій Київради) і ще п`ятьох осіб на одержанні 1,26 млн грн неправомірної вигоди за сприяння в організації роздрібної торгівлі у столиці.

НАБУ повідомило, що йдеться про: депутата Київської міської ради, помічника депутата Київради, директора комунального підприємства, двох заступників директора КП, наближену до депутата особу.

Читайте також: ДТП з Трухіним: поліцейські на допитах розповіли, що хабар їм не пропонували

"Слідство встановило, що посадовець Київради у змові з групою осіб, серед яких були керівники столичних КП, організували схему одержання неправомірної вигоди за забезпечення перемоги у електронних торгах на право розміщення точок сезонної пересувної торгівлі ("купав") заздалегідь визначених компаній, а також подальшого безперешкодного використання точок. Йшлося про сім локацій у різних районах столиці (Дарницькому, Дніпровському, Шевченківському тощо). Свої "послуги" учасники схеми оцінили у 1,39 млн грн на рік, які згодом вони планували розподілити між собою", - зазначили в НАБУ.

Депутата Київської міськради викрили на 1,26 млн грн неправомірної вигоди / Фото: НАБУ

При передачі частини неправомірної вигоди у розмірі 1,26 млн грн депутата та ще п’ятьох осіб викрили.

Як повідомляв Укрінформ, детективи Національного антикорупційного бюро завершили розслідування розкрадання 115,19 млн грн комунального об’єднання «Київзеленбуд».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-