Зеленський повірить у «відкритість Путіна», коли побачить конкретні кроки

Зеленський повірить у «відкритість Путіна», коли побачить конкретні кроки

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський повірить у відкритість намірів російського Президента Володимира Путіна щодо готовності до деескалації лише у випадку, якщо це буде підкріплено конкретними кроками.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це він заявив під час пресконференції з Президентом Франції Еммануелем Макроном, відповідаючи на питання щодо етапності виконання Мінських угод та щодо відкритості Володимира Путіна в цьому питанні.

«Я чесно скажу, я вчора не дивися пресконференцію (президентів Франції та РФ – ред.). У мене немає часу. Я сприймаю відкритість будь-якого лідера. Я вважаю, що відкритість – це завжди прекрасно, якщо це правда і не гра, а серйозна відкритість і розуміння, що є небезпека, і що це не жарти… В принципі я не дуже словам довіряю, я вважаю що у кожного політика відкритість - у конкретних кроках. В нашому випадку – це кроки щодо деескалації», - заявив Зеленський та додав, що, на його думку, для деескалації у Путіна все є.

Коментуючи тезу Путіна про так званий «тиск» на Кремль з боку НАТО, Зеленський відзначив, що «не знає жодного суб’єкта в Європі, який би міг тиснути на РФ».

Повертаючись до теми Нормандського формату, Зеленський висловив сподівання, що після зустрічі радників, відбудеться й зустріч лідерів країн.

Читайте також: Зеленський відповів Путіну на «терпи, моя красавица»

«У нас є майданчик, є Нормандський формат. Ми дуже позитивно реагуємо на зустріч радників, яка відбудеться найближчими днями. Я вважаю, що після цієї зустрічі є можливість, якщо є відкритість (з боку РФ – ред.), що буде зустріч лідерів. І там можна продемонструвати і свою суб’єктність, і свою відкритість», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Зеленський розраховує на саміт Нормандської четвірки

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок президент Франції Еммануель Макрон перебуває в Україні з робочим візитом. Напередодні він відвідав Москву, де провів перемовини з президентом Росії Володимиром Путіним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-