Зеленський відповів Путіну на «терпи, моя красавица»

Зеленський відповів Путіну на «терпи, моя красавица»

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський прокоментував слова Путіна щодо виконання Мінських угод Україною "Нравится-не нравится, терпи, моя красавица".

На запитання журналіста щодо вчорашньої фривольної заяви Путіна Зеленський відповів під час спільної із Президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном пресконференції, повідомляє Укрінформ.

“Путін правий у тому, що Україна - "красавица", а от "моя" - це вже перебір. Щодо терплячості... Україна дуже терпляча, тому що це мудрість, тому що це важливо не тільки для України, а й для всієї Європи", - сказав він.

За словами Зеленського, від терпіння України залежить питання ескалації у регіоні.

“Ми захищаємо свою країну. Ми на своїй території. Наше терпіння впливає на провокації, коли ми не відповідаємо на них, а поводимося дуже гідно», – зазначив Президент.

Читайте також: Макрон заперечує, що говорив із Путіним про «фінляндизацію» України

Він наголосив, що саме в терпінні наша мудрість.

Як повідомлялося, Путін після зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном у фривольній формі зажадав від Президента України Володимира Зеленського виконання "Мінська", наголосивши саме на російському трактуванні угод. У цьому контексті він сказав російську приказку: "Нравится-не нравится, терпи, моя красавица!"

Читайте також: Зеленський розраховує на саміт Нормандської четвірки

Радник керівника ОП Михайло Подоляк у коментарі Укрінформу заявив, що форма взаємодії "подобається - не подобається" відображає відносини в Росії між державою та громадянами за останні 20 років, але спотворення Мінських домовленостей та спроби примусу України до чогось потягнуть за собою жорстку санкційну відповідальність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-