Шмигаль зустрівся з главами МЗС Австрії, Словаччини і Чехії – говорили про підтримку України

Шмигаль зустрівся з главами МЗС Австрії, Словаччини і Чехії – говорили про підтримку України

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та міністри закордонних справ Австрії, Словаччини та Чехії Александер Шалленберг, Іван Корчок і Ян Ліпавський обговорили європейську перспективу та консолідацію зусиль для підтримки України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал. 

Під час зустрічі у Києві Шмигаль наголосив, що візит голів МЗС трьох європейських країн є важливим сигналом солідарності з Україною.

Він подякував за надання економічної, гуманітарної та військової підтримки, а також особисто міністрам за відвідання лінії зіткнення напередодні.

“Вдячний за тверду позицію ваших країн. Сьогодні ми маємо високий рівень підтримки з боку Європейського Союзу та її країн-членів. Практична допомога Збройним силам України є для нас критично важливою, оскільки сьогодні Україна стала щитом Європи перед лицем загрози зі сходу”, — зазначив очільник українського уряду.

Читайте також: Суверенітет України є і питанням нашої безпеки – глава МЗС Австрії про візит трьох міністрів

“Підписання на рівні глав держав і урядів спільних декларацій про європейську перспективу України стане чітким сигналом, що проєвропейські реформи у нашій державі заслуговують на підтримку всіх країн-членів ЄС”, - зауважив Шмигаль.

У зв’язку з цим він подякував Словаччині за підписання відповідної декларації й висловив сподівання, що невдовзі європейську інтеграцію офіційно підтримають і Чехія з Австрією.

Шмигаль та глави МЗС Австрії, Словаччини і Чехії обговорили консолідацію зусиль для підтримки України / Фото: Урядовий портал

Міністри запевнили, що Австрія, Словаччина і Чехія повністю підтримують суверенітет і територіальну цілісність України.

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ Чехії, Австрії та Словаччини 7-8 лютого перебувають зі спільним візитом в Україні на запрошення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-