Обрання запобіжного заходу Кузьміних перенесли на 16:00

Обрання запобіжного заходу Кузьміних перенесли на 16:00

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд відмовився розглядати клопотання з обрання запобіжного заходу народному депутату Сергію Кузьміних у режимі відеоконференції з Житомирським апеляційним судом.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У задоволенні клопотання захисниці Криворучко про проведення засідання у режимі відеоконференції (між ВАКС і Житомирським апеляційним судом – ред.) – відмовити. Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення і оскарженню не підлягає», - зазначив суддя ВАКС Олег Ткаченко.

Також, звертаючись до адвоката Кузьміних Лариси Криворучко, суддя ВАКС зазначив, що «ви наразі до 16:00 можливо, зв’яжетеся з вашим клієнтом і, може, він віднайде можливість з’явитися у суді до цього часу, а ви тим часом можете ознайомитися з матеріалами клопотання (щодо обрання запобіжного заходу Кузьміних, які раніше у засіданні надав адвокату прокурор САП – ред.)».

«Якщо у вас є бажання і необхідність порівняти те клопотання, яке є у розпорядженні суду, і яке вам (було – ред.) надано (прокурором САП – ред.), то вам буде надана така можливість», - поінформував суддя.

Зі свого боку Криворучко почала пояснювати, що у вівторок на 14:00 за її участі планується ще одне засідання – по відеоконференції з Одеським апеляційним судом, але Ткаченко вже вийшов з кімнати.

Читайте також: Поліцейський Петрик стверджує, що депутат Трухін не шукав його після ДТП

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро разом з Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою затримали народного депутата Сергія Кузьміних за підозрою в одержанні 558 тисяч гривень неправомірної вигоди.

31 січня генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру Кузьміних, якого 28 січня детективи НАБУ затримали на хабарі 558 тис. грн. За даними слідства, депутат начебто отримав кошти за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями та лікарнею в Житомирській області.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що в разі доведення вини Кузьміних повинен нести відповідальність згідно із законом.

Сам народний депутат звернувся до голови партії «Слуга народу» Олени Шуляк та Арахамії з проханням про тимчасове виключення зі складу фракції з можливістю повернутися, якщо буде доведена його невинуватість.

Депутат уже набув статусу підозрюваного і має прибувати до слідчого, прокурора або суду за першою вимогою. Однак, за даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Кузьміних проігнорував три виклики на заплановані слідчі дії.

Національне антикорупційне бюро оголосило Кузьміних в розшук через систематичну неявку підозрюваного на виклики правоохоронних органів, відсутність його за місцем проживання, переховування від детективів НАБУ.

4 лютого Кузьміних повідомив, що не переховується від НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-