Переговори доцільно вести з Росією, не з маріонетковими утвореннями в ОРДЛО - Подоляк

Переговори доцільно вести з Росією, не з маріонетковими утвореннями в ОРДЛО - Подоляк

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та всі представники України дотримуються позиції, що переговори стосовно врегулювання ситуації на сході треба вести лише з російською стороною, а не з маріонетковими утвореннями ОРДЛО.

Немає і не може бути юридично зобов'язуючих кроків України щодо окупаційних структур в Донецьку та Луганську, заявив радник очільника ОП Михайло Подоляк у коментарі, наданому Укрінформу.

"Андрій Єрмак та всі представники України виходять з того, що переговори щодо миру на Донбасі доцільно й справедливо вести з російською стороною. Саме російська сторона, а не будь-які маріонеткові утворення, є стороною тяжкого конфліктного діалогу. Виходячи з цієї абсолютно чіткої та зрозумілої позиції, немає і не може бути юридично зобов'язуючих кроків України по відношенню до окупаційних структур в Донецьку та Луганську. Переговори слід вести з тими, хто щось вирішує, а не з тими, хто щось зображає", - підкреслив Подоляк.

Він наголосив, що така позиція неодноразово заявлялася українською стороною і повністю розуміється нашими партнерами.

Читайте також: Єрмак продовжує займатися підготовкою зустрічі радників «Норманді» - Кулеба

Радник керівника ОП також зазначив, що "з точки зору національних інтересів України та елементарної порядності, просто нонсенс – робити ньюсмейкерами представників окупаційних структур".

"Прикро, що деякі українські медіа заради хайпу та маніпулятивної сенсаційності падають на такий рівень, на якому вони розглядають окупантів та їхні пропагандистські вкиди як достовірне джерело", - додав Подоляк.

Як повідомлялося, раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що на зустрічі радників лідерів Нормандського формату в Парижі 26 січня керівник ОП Андрій Єрмак нібито зобов'язався розглянути "пропозиції" так званих "представників" ОРДЛО щодо врегулювання ситуації на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-