МЗС вивчає конфліктну ситуацію між послом України та ізраїльским міністром – Кулеба

МЗС вивчає конфліктну ситуацію між послом України та ізраїльским міністром – Кулеба

Укрінформ
Міністерство закордонних справ вивчає ситуацію, яка спричинила виклик посла України в Ізраїлі Євгена Корнійчука до МЗС Ізраїлю через його обвинувачення глави ізраїльського зовнішньополітичного відомства Яїра Лапіда у повторенні російської риторики.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується ситуації в Ізраїлі, то мені про неї відомо. Всі посли України мною проінструктовані і налаштовані на рішучий і жорсткий захист національних інтересів України. Конкретно в цій ситуації ми зараз вивчаємо детально звіт посла про те, як розгорталися події в Тель-Авіві і що призвело до такої ситуації, і після цього ми зможемо додатково це прокоментувати», - сказав Кулеба.

Читайте також: США перед оприлюдненням даних розвідки про фейкове відео Росії поділилися ними з Україною

Як повідомили ізраїльські ЗМІ, Міністерство закордонних справ Ізраїлю у четвер викликало посла України Євгена Корнійчука після того, як дипломат звинуватив міністра закордонних справ Яїра Лапіда у повторенні російської риторики.

Раніше Лапід заявив, що «не передбачає найближчим часом насильницького конфлікту» між Україною та РФ, і назвав війну, що триває вісім років, «російсько-українською кризою».

Після цього на сторінці посольства України в Ізраїлі у Фейсбуці Корнійчук відповів міністру, що це не конфлікт, а війна, яку Росія агресивно та цинічно веде проти України, і що Лапід «не помітив війни в центрі Європи».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-