Київ став центром тяжіння міжнародної політики - Кулеба

Київ став центром тяжіння міжнародної політики - Кулеба

Укрінформ
Візити до України прем’єр-міністрів Британії, Польщі, Нідерландів, президента Туреччини та глав МЗС низки країн свідчать, що наша країна стає активним учасником міжнародної політики.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив в ефірі програми “Право на владу” телеканалу "1+1".

“Такої дипломатичної активності в Києві, як зараз, не було ніколи. Це не манна небесна, а результат роботи. Перетворити Київ на центр тяжіння - це конкретний результат роботи. Це результат України”, - сказав міністр.

Він наголосив, що ключова тема переговорів - стратегічні гарантії безпеки України: “Як стратегічно вирішити питання безпеки - ось тема, яка присутня на всіх наших переговорах“.

За словами глави МЗС, Україна доводить, що є державою, яка здатна захищати себе навіть в умовах, коли двома гарантами її безпеки є український солдат і український дипломат.

Читайте також: Поразка Заходу в Україні буде чітким сигналом всьому світу – Кулеба

“99 відсотків цих візитів - гості привозять із собою конкретну безпекову чи фінансову підтримку, крім слів. Або такі рішення ухвалюються одразу після повернення. Наприклад, прем’єр-міністр Польщі повернувся й одразу прийняв рішення про передачу нам нового озброєння. Чехія ухвалила рішення на наш запит, і наступного тижня три міністри - Чехії, Словаччини та Австрії - перебуватимуть у Києві”, - зазначив Кулеба.

Очільник української дипломатії додав, що наступного тижня чекає в Україні колег із Франції та ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-