Поразка Заходу в Україні буде чітким сигналом всьому світу – Кулеба

Поразка Заходу в Україні буде чітким сигналом всьому світу – Кулеба

Укрінформ
Події в Україні стосуються не лише неї, і якщо Захід зазнає поразки, це буде сигналом про його неспроможність захищати свої базові принципи і самого себе.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу для іноземних журналістів, передає Укрінформ.

«Що коїться навколо України, стосується не лише України. Справжня ціль Росії сягає набагато більшого, ніж наша країна. Росія націлена на те, щоб розколоти установлений порядок в Європі та євроатлантичному регіоні, підірвати його ключові принципи, та зруйнувати післявоєнну безпекову архітектуру, яка забезпечила десятиліття мирного розвитку та процвітання для всіх європейців», - сказав він.

Кулеба висловив переконання, що поразка Заходу в Україні буде повідомленням для всього світу, «що Захід неспроможний захищати свої базові принципи і, як наслідок, нездатний захищати себе».

Читайте також: Стримати Росію: Кулеба назвав три речі, які може зробити ЄС

«Ось чому Україна разом зі своїми партнерами та союзниками впроваджує глобальну стратегію, яка має на меті захистити мир та стримати Росію», - поінформував міністр.

Глава української дипломатії зауважив, що ця стратегія складається з 3 елементів: всебічний пакет стримування, щоб демотивувати Росію від подальшої агресії ; активна дипломатія, ряд болючих санкцій; глибше технічне співробітництво, щоб зробити Україну сильнішою.

Читайте також: Світ має зупиняти Росію, а не «рятувати обличчя Путіна» - Кулеба

Як повідомлялося, раніше Кулеба наголошував, що західні уряди мають чітко оголосити, які кроки вони зроблять у разі масштабного вторгнення російських військ в Україну, щоби в Москви не було сумнівів у тому, наскільки серйозною буде відповідь на її нову агресію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-