Канцлер Австрії анонсував зустріч зі Шмигалем на великому економічному форумі

Канцлер Австрії анонсував зустріч зі Шмигалем на великому економічному форумі

Укрінформ
Федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер анонсував свою зустріч з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем під час проведення великого українсько-австрійського бізнес-форуму.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це глава австрійського уряду заявив у четвер під час свого виступу у Федеральній раді (верхній палаті парламенту) Австрії.

"Я мав розмову з українським Прем’єр-міністром. Ми разом зустрінемося на великому економічному форумі, оскільки Україна намагається зараз послати сигнал про нормальну ситуацію в цей напружений час", - заявив Негаммер.

Він додав, що Україна також намагається вийти з-під тиску Росії та повернутися до процесу економічного зростання, що "для України дуже важливо".

"Австрія йде назустріч цим проханням України і підтримує її в цьому", - заявив Негаммер.

Читайте також: Шмигаль обговорив проведення українсько-австрійського бізнес-форуму

Як повідомляв Укрінформ, 24 січня з нагоди 30-ї річниці відновлення дипломатичних відносин відбулася телефонна розмова Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з федеральним канцлером Австрії Карлом Негаммером. У центрі уваги перебували питання зміцнення українсько-австрійського партнерства, двосторонніх торгово-економічних відносин, у тому числі інвестиційного співробітництва, розвитку зеленої енергетики, а також підтримки Австрією європейської інтеграції України.

Важливим результатом розмови стала домовленість про започаткування щорічного українсько-австрійського бізнес-форуму під патронатом глав урядів обох держав.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-