Джонсон попередив Путіна: Вторгнення в Україну стане «трагічним прорахунком»

Джонсон попередив Путіна: Вторгнення в Україну стане «трагічним прорахунком»

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час телефонної розмови з Володимиром Путіним висловив глибоке занепокоєння ворожими діями Росії на кордоні з Україною.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Як зазначається, Джонсон сказав Путіну, що будь-яке подальше вторгнення військ через український кордон буде трагічним прорахунком з боку Росії. А також наголосив на необхідності поважати територіальну цілісність України.

За словами представника Даунінг-стріт, обидва лідери погодилися, що «загострення (на українському кордоні - ред.) не відповідає нічиїм інтересам».

Читайте також: Зеленський подякував Джонсону за підтримку та допомогу в обороні України

Як додає BBC, у Кремлі своєю чергою заявили, що відбувся «докладний обмін думками», під час якого Путін знову заявив про «небажання» НАТО реагувати на занепокоєння Росії.

Під час розмови також порушувалися питання зміни клімату, ситуації в Афганістані та ядерної угоди з Іраном. Зазначається, що Джонсон і Путін погодилися застосувати «дух діалогу» до поточної ситуації в Україні, аби знайти мирне рішення.

Як повідомлялося, 1 лютого прем'єр-міністр Великої Британії відвідав з візитом Київ. За результатами переговорів Володимир Зеленський і  Борис Джонсон оприлюднили спільну заяву.

Фото: Andrew Parsons / No 10 Downing Street

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-