Прем’єр Нідерландів підтримав право України самостійно визначатися зі вступом у НАТО

Прем’єр Нідерландів підтримав право України самостійно визначатися зі вступом у НАТО

Укрінформ
Прем’єр-міністр Королівства Нідерланди Марка Рютте підтримує право України вирішувати своє майбутнє щодо євроатлантичних прагнень та здійснювати зовнішню політику без стороннього втручання.

Про це йдеться у його спільній заяві з Президентом Володимиром Зеленським, опублікованій на сайті глави Української держави, повідомляє Укрінформ.

“У світлі євроатлантичних прагнень України прем’єр-міністр Рютте підтримує рішення, прийняті на Бухарестському саміті та наступних самітах. Прем’єр-міністр Рютте твердо підтримує право України вирішувати своє майбутнє та здійснювати зовнішню політику без стороннього втручання. Статус України як партнера з розширеними можливостями надає подальший імпульс зміцненню широкого співробітництва між Україною та НАТО, у тому числі в Чорноморському регіоні”, - зазначається в документі.

Прем’єр-міністр Рютте також високо цінує важливий внесок України в операції союзників.

Читайте також: Подальша агресія РФ проти України матиме серйозні наслідки - Рютте

“Ці зусилля демонструють відданість і здатність України робити внесок у євроатлантичну безпеку”, - відзначається в заяві.

Рютте схвально оцінив значні реформи, які вже впроваджені Україною, і продовжить заохочувати та підтримувати Україну в цих зусиллях, у тому числі в секторі безпеки та оборони, щодо цивільного контролю та демократичного нагляду.

Прем'єр-міністр Нідерландів підтвердив непохитну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів перед лицем агресії Росії проти України, що триває, та нинішнього нарощування військ поблизу українських державних кордонів.

Читайте також: В Україні планують побудувати 48 лікарень і реабілітаційних центрів для військових

Зеленський і Рютте наголосили на важливості мирного врегулювання. Діалог та дипломатія, що відбуваються в різних форматах, таких як ОБСЄ і НАТО, відіграють вирішальну роль у цьому процесі.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте та міністр закордонних справ Вопке Хукстра 1-2 лютого перебувають в Україні з дводенним візитом.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-