Україні зброя потрібна для захисту, а не для нападу – Президент

Україні зброя потрібна для захисту, а не для нападу – Президент

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголошує на тому, що зброя, яку надають Україні міжнародні партнери, потрібна для захисту, а не для нападу.

Про це він сказав на спільній з Прем’єр-міністром Королівства Нідерланди Марком Рютте зустрічі з представниками ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я не готовий сьогодні публічно говорити, що і з якої країною, про що детально ми домовляємося і що отримуємо. Для нас дуже важливо, що вся ця зброя – це захист. Ми думаємо тільки про мир. Ми думаємо тільки про деокупацію територій і тільки дипломатичним шляхом. Ми говоримо про те, що більше сьогодні не віддамо жодної ділянки нашої землі. Ми не віддамо наші території, яка б ціна цієї справи не була», - сказав Зеленський.

Водночас він наголосив, що наша держава має свій план щодо того, що їй потрібно для армії та й сама здійснює кроки задля зміцнення обороноздатності країни.

Читайте також: Нідерланди готові до взаємодії з Україною щодо деокупації Криму - Зеленський

«Ми вже давно фундаментально розуміємо, що робити і що нам потрібно, щоб захищати нашу Батьківщину. І після того, як в нас окупували частину наших територій, після цього ми нарощуємо рівень нашої боєздатності і спроможності нашої армії. Ми фундаментально розуміємо, що нам потрібно», - сказав Зеленський.

Президент додав, що ситуація з РФ виникла не нещодавно, а «це - не перший рік війни та ескалації, і не перший рік окупації».

Читайте також: Кулеба узгодив з нідерландським колегою дії зі стримування Росії від подальшої агресії

Як повідомлялося, 2 лютого відбулася зустріч Президента України Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Королівства Нідерланди Марка Рютте, який перебуває в нашій країні з робочим візитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-