У разі ескалації буде не війна України з РФ, буде повномасштабна війна в Європі – Зеленський

У разі ескалації буде не війна України з РФ, буде повномасштабна війна в Європі – Зеленський

Укрінформ
Україна змінилася і більше не допустить окупації якогось свого міста чи території.

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський на брифінгу з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном після завершення перемовин у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Росіяни повинні чути нас, повинні слухати і повинні розуміти, що війна - нікому не потрібна. Але ми нікого зі зброєю до себе на землю не запрошуємо. Я точно можу сказати, що змінилася держава, змінилося суспільство, армія, багато різних змін. І тепер окупації якогось міста чи якоїсь території не буде, а буде, на жаль, трагедія, якщо почнеться потужна ескалація проти нашої держави. І тому я відверто говорю, що це не буде війна України з Росією, це буде війна в Європі, повномасштабна. Тому що ніхто не віддасть більше своїх територій і людей", - наголосив Зеленський.

Президент зазначив, що на сьогодні є високі ризики - для будь-кого, хто сьогодні хоче захопити частину наших територій. "Тому що на Донбасі, на тій частині нашого українського Донбасу, який не окупований, живуть сьогодні люди, і вони бачать, як на окупованій частині, як зруйнований Донбас... Сьогодні, порівнюючи те, що було, і те, що є українці знають, як може, на жаль, бути, тому будуть захищати до кінця", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський - про відведення військ Росією: Я б не радів так зарано

Зеленський також зазначив, що наразі не можна сказати точно щодо перебільшення загроз військового вторгнення з боку РФ.

"Щодо перебільшення загроз або зменшення, я думаю, що дуже складно відповісти на питання. Ніхто не може передбачити, що відбудеться далі, стовідсотково гарантій ніхто нікому не дає. Особливо не даємо ми, ті люди, які в 2014 році... ще дійсно ніхто не міг передбачити, що у нас почнеться війна, що окупуються наші території, що у нас стане військовий конфлікт, що у нас припиняться стосунки з нашими сусідами, до яких великий відсоток українців, громадян відносилися не просто позитивно, тому що були і сім'ї, і був спільний бізнес, і спільна історія, і багато всього, чого немає. І це в минулому", - розповів Президент.

Зеленський наголосив, що Україна має діяти в цьому питанні справедливо. "Ми повинні бути потужними, як Україна, повинна бути дуже потужна армія, і розраховувати саме на себе", - додав він.

Читайте також: Джонсон: Санкції набудуть чинності у ту хвилину, коли Путін вторгнеться в Україну

Як повідомляв Укрінформ, до Києва 1-2 лютого прибувають із візитами прем’єр-міністри Польщі, Нідерландів і Великої Британії.

Також цього тижня очікується візит в Україну президента Туреччини.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-