Зеленський – про стримування агресії РФ: Профілактика краще, ніж реанімація

Зеленський – про стримування агресії РФ: Профілактика краще, ніж реанімація

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив із прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном комплекс кроків щодо стримування російської агресії.

Про це Глава держави повідомив на спільній із прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном зустрічі зі ЗМІ у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми також обговорили комплекс кроків щодо стримування російської агресії. Тут моя думка відома. Слово «стримування» доводить її логічність. Будь-які заходи дієві до, а не після. Профілактика, а не після. Профілактика краще, аніж реанімація», - сказав Зеленський.

За його словами, дії Великої Британії свідчать, що така позиція їм зрозуміла, адже уряд ухвалив рішення щодо посилення санкцій проти РФ за агресію щодо України. «Ми вдячні Великобританії і за підтримку наших євроінтеграційних прагнень", - додав Президент.

Читайте також: Подальше вторгнення в Україну було б поразкою для Путіна - Джонсон

Важливою темою переговорів стало зміцнення обороноздатності України, у цьому контексті Зеленський запевнив у тому, що Україна будує сильну армію. Тому наша країна, за його словами, вдячна Великій Британії за рішення щодо фінансування в розмірі 1,7 млрд фунтів. «Крім того, ми домовилися про спільні дії задля забезпечення миру та безпеки в Чорноморському регіоні, а також активізацію взаємодії у сфері кіберзахисту та кібербезпеки», - додав глава держави.

Він зазначив, що радий вітати Джонсона в Україні та підкреслив, що цей візит відбувається у непрості для нашої країни часи. «Прем'єр-міністр Джонсон запевнив мене у повній підтримці суверенітету та територіальної цілісності України, готовності до подальшої взаємодії, зокрема, і в рамках Кримської платформи з метою деокупації нашого півострова, повернення усіх наших українських територій», - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський зустрів Джонсона у Маріїнському палаці

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон перед своїм візитом до Києва у вівторок анонсував понад 118 мільйонів доларів фінансової допомоги Україні.

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс мала супроводжувати прем'єр-міністра в Україну, але у понеділок оголосила, що у неї діагностували коронавірус, і вона самоізолювалася.

До Києва 1-2 лютого прибувають з візитами прем’єр-міністри Польщі, Нідерландів і Великої Британії.

Президент України Володимир Зеленський планує 2 лютого провести зустріч із Прем’єр-міністром Королівства Нідерланди Марком Рютте.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-