Джонсон їде в Україну не з порожніми руками

Джонсон їде в Україну не з порожніми руками

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон перед своїм візитом до Києва у вівторок анонсував понад 118 мільйонів доларів фінансової допомоги Україні. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Прем'єр-міністр пообіцяв під час своїх переговорів із Президентом України Володимиром Зеленським знайти дипломатичне вирішення суперечок із Москвою та «уникнути подальшого кровопролиття».

Напередодні візиту Джонсона до столиці України уряд Великої Британії оголосив про виділення 88 мільйонів фунтів стерлінгів (понад 118 млн доларів) на сприяння стабільному управлінню та енергетичній незалежності України від Росії.

Читайте також: Джонсон заявив, що закличе Путіна «відійти від прірви»

Джонсон сказав: «Кожний українець має право визначати, як ним керувати. Як друг і демократичний партнер, Велика Британія продовжуватиме відстоювати суверенітет України перед тими, хто прагне його зруйнувати».

Джонсон також сподівається поговорити з Путіним під час візиту до Москви пізніше цього тижня.

Міністр закордонних справ Ліз Трасс мала супроводжувати прем'єр-міністра в Україну, але у понеділок оголосила, що у неї діагностували коронавірус, і вона самоізолювалася.

Як повідомляв Укрінформ, до Києва 1-2 лютого прибувають з візитами прем’єр-міністри Польщі, Нідерландів і Великої Британії.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-