Подальше вторгнення в Україну було б поразкою для Путіна - Джонсон

Подальше вторгнення в Україну було б поразкою для Путіна - Джонсон

Укрінформ
Подальше вторгнення Росії в Україну було б політичною та гуманітарною катастрофою і поразкою для президента РФ Володимира Путіна.

Про це заявив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час спільної з Президентом України Володимиром Зеленським зустрічі з представниками ЗМІ, передає Укрінформ.

«Подальше вторгнення Росії в Україну було б політичною та гуманітарною катастрофою. Мені здається, що це було б і військовою катастрофою як для Росії, так і для світу. І потенційне вторгнення було б поразкою для президента Путіна, який каже, що дбає про інтереси українського народу», - сказав він.

Читайте також: Джонсон готовий знову розмовляти з Путіним про Україну

Премʼєр Британії відзначив і підготовку санкцій у відповідь на вторгнення РФ: «Ми також спільно з іншими державами готуємо пакет санкцій та інших заходів, які буде активовано в ту саму хвилину, як нога російського солдата наважиться перетнути український кордон і ступити на українську територію».

«Ми все це робимо не для того, щоб виявити ворожість до Росії, а щоби продемонструвати свою відданість захистові свободи, демократії та суверенітету України перед лицем агресії», - підкреслив Джонсон.

Політик зауважив, що провів бесіди з керівниками США, Франції, Німеччини, Італії, генсеком НАТО та констатував, що лідери країн єдині в оцінці засадничої підтримки права України на самовизначення.

Читайте також: Зеленський зустрів Джонсона у Маріїнському палаці

«Зараз життєво важливо, щоб Росія зробила крок назад і обрала шлях дипломатії. І ми будемо залучатися до діалогу, звичайно, але санкції готові, і ми надаємо військову підтримку і також прагнемо інтенсифікувати нашу співпрацю в галузі економіки, тому що Сполучене Королівство надалі буде неухильним союзником України», - наголосив Премʼєр Британії.

Як повідомляв Укрінформ, до Києва 1 лютого прибули з візитами прем’єр-міністри Польщі, Нідерландів і Великої Британії.

Фото: Andrew Parsons / No 10 Downing Street

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-