Безпека України має стратегічне значення для Польщі - Дуда

Безпека України має стратегічне значення для Польщі - Дуда

Укрінформ
Анджей Дуда заявив, що суверенітет і безпека України є стратегічно важливими питаннями для Польщі.

Таку заяву президент Польщі зробив після засідання Ради національної безпеки країни, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми - країна, яка безпосередньо межує з Україною і Білоруссю. Безпека, суверенітет, свобода України, так само як суверенітет і незалежність Білорусі, є питаннями важливими і стратегічними. Я задоволений, що на польській політичній сцені є глибоке почуття відповідальності за ці справи”, - сказав Дуда.

За його словами, зустріч керівництва держави з лідерами усіх парламентських політичних сил відбулася у дуже конструктивній атмосфері, що є позитивним сигналом на майбутнє.

Своєю чергою лідери партій, зокрема й опозиційних, підкреслили, що між політиками не було суперечки щодо необхідності реакції на агресивні дії Росії та потреби всебічної підтримки України.

Читайте також: Дуда знову скликав нараду з членами уряду Польщі з приводу України

Засідання Ради нацбезпеки мало непублічний характер. У ньому взяли участь президент, прем’єр, маршалки Сейму і Сенату, глава МВС, представники МЗС, міноборони, а також лідери усіх парламентських фракцій та груп парламенту.

Нагадаємо, Сейм Польщі в четвер ухвалив резолюцію, в якій закликав уряди країн НАТО та ЄС надати Україні всіляку підтримку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-