В Україну їде делегація євродепутатів

В Україну їде делегація євродепутатів

Укрінформ
Група з восьми депутатів Європейського парламенту здійснять візит до України з 30 січня до 2 лютого на тлі нарощування російських військ поблизу українського кордону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Європарламенту.

«З 30 січня по 2 лютого члени комітету з закордонних справ та підкомітету з безпеки та оборони відвідають Україну для збору інформації про поточну кризу», - йдеться у пресрелізі.

Зазначається, що делегація високого рівня складатиметься з восьми євродепутатів на чолі з головами Комітету із закордонних справ та підкомітету з безпеки та оборони Девідом Макаллістером та Наталі Луазо відповідно.

Під час візиту євродепутати спостерігатимуть за ситуацією на місцях, продемонструють солідарність Європейського парламенту з українським народом та його заперечення будь-яким крокам Росії для подальшої ескалації кризи.

Візит є частиною масштабних дипломатичних зусиль щодо деескалації ситуації та уникнення катастрофічних наслідків можливої війни в Україні.

Читайте також: Посольство США оприлюднило програму візиту другої делегації конгресменів

Делегація Європарламенту зустрінеться зі Головою Верховної Ради України, а також попросила зустрітися з Президентом, Прем’єр-міністром, міністрами закордонних справ і оборони та віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Європарламентарі також проведуть переговори з секретарем РНБО та членами комітетів Верховної Ради із закордонних справ, з питань інтеграції України до Європейського Союзу та з питань безпеки і оборони.

Під час візиту заплановані дві пресконференції.

Як повідомляв Укрінформ, через нарощування Росією своїх військ біля кордонів України євродепутати з комітету з закордонних справ і з підкомітету з безпеки і оборони Європейського парламенту хочуть відвідати Україну з місією зі збирання фактів. Голова комітету німець Девід Макаллістер і керівниця підкомітету Наталі Луазо з Франції надіслали новообраній президентці Європарламенту Роберті Мецолі листа з проханням дозволити таку місію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-