Посольство вимагає від чорногорського телемовника видалити новину про «напад України» на «ЛНР»

Посольство вимагає від чорногорського телемовника видалити новину про «напад України» на «ЛНР»

Укрінформ
Посольство України в Чорногорії вимагає від державної телекомпанії RTCG видалити новину про буцімто "напад України" на сепаратистів з так званої "ЛНР", а також вимагає права на публічне спростування.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві диппредставництва у Фейсбуці.

Українські дипломати заявили, що у момент найбільшої загрози нападу Росії на Україну були буквально приголомшені публікацією чорногорської громадського мовника RTCG, яка легітимізує сепаратистське угруповання на тимчасово окупованих територіях на сході України.

"Закликаємо RTCG якнайшвидше видалити цю провокаційну публікацію та не допускати в майбутньому поширення інформації, яка суперечить офіційній позиції Чорногорії щодо територіальної цілісності України та норм міжнародного права", - зазначили у посольстві.

Читайте також: Розміщення військ, кібератаки та дезінформація: Кулеба розповів про «план А» Росії

Українські дипломати також оприлюднили вимогу щодо надання їм права публічно спростовувати неправдиву інформацію і закликали RTCG надалі не допускати подібніх ситуацій.

Як повідомили ЗМІ, сайт державної телерадіокомпанії Чорногорії RTCG опублікував новину про те, що українські військові нібито атакували сепаратистів так званої "Луганської народної республіки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-