Резніков: Якщо Німеччина не змінить позицію щодо відсічі РФ, їй доведеться розбиратися з «НДР»

Резніков: Якщо Німеччина не змінить позицію щодо відсічі РФ, їй доведеться розбиратися з «НДР»

Укрінформ
Офіційна позиція Німеччини щодо відмови у постачанні Україні озброєння підриває безпеку Європи і заохочує агресора.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В України є багато друзів у Німеччині, і ми вдячні за цю підтримку. Але ми не сприймаємо її офіційну позицію щодо поставок озброєння та інші рішення, які підривають безпеку Європи і де-факто заохочують агресора", – підкреслив міністр.

Читайте також: Штати ведуть консультації з Німеччиною про згортання Nord Stream 2 - Нуланд

Він наголосив, що прогнози української сторони щодо дій Кремля збуваються, зокрема, за його словами, так було щодо атак на країни Балтії та ескалації на кордоні з Польщею.

"Якщо Німеччина не змінить позицію щодо відсічі російській агресії, федеральному уряду доведеться розбиратися не з проблемами ОРДЛО чи окупованого Росією Криму, а з проблемою "Німецької Демократичної Республіки". І це не перебільшення", – переконаний Резніков.

На його думку, матеріальна основа для "НДР" уже існує, і це не тільки Північний потік-2, раніше це був газогін "Опал", а також і "представники німецького істеблішменту на російських зарплатах, це і окремі віцеадмірали, які рекомендують власну країну дивними висловами".

Читайте також: Білий дім підтвердив, що Байден і Шольц на зустрічі говоритимуть про Україну

"Відновлення НДР – це логічне продовження російських вимог, які вже заявлено. Росія вже офіційно висунула вимоги до демонтажу НАТО у 14 країнах. Це теж здавалося абсолютно неможливо. Дуже добре, що члени Альянсу дали чітку відповідь. Але має бути практична частина, щоб потім не довелося давати відповідь, коли хтось почне відновлювати Берлінську стіну", – додав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина передасть Україні польовий шпиталь вартістю 5,3 млн євро і п'ять тисяч військових шоломів, але в уряді цієї країни і далі вважають, що постачання зброї Україні не допоможе мирному врегулюванню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-