Канадська опозиція розкритикувала Трюдо за небажання передати Україні зброю

Канадська опозиція розкритикувала Трюдо за небажання передати Україні зброю

Укрінформ
Канадська опозиція не згодна із рішенням Джастіна Трюдо не надсилати до України летальну зброю.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в Оттаві заявив депутат від Консервативної партії та тіньовий міністр закордонних справ Канади Майкл Чонг.

“Учора Трюдо мав змогу вчинити правильно й підтримати Україну у протистоянні російській агресії, надавши Україні летальну оборонну зброю. Він цього не зробив”, - сказав Чонг.

Він нагадав, що “США, Велика Британія, Польща, Литва, Латвія, Естонія, Чехія та інші країни вже надали Україні летальну зброю”. “Бездіяльність прем’єр-міністра Трюдо кидає тінь на підтримку його урядом України у її боротьбі проти російської агресії. Час на половинчасті дії давно минув. Україна потребує підтримки Канади”, - зазначив депутат.

Чонг наголосив, що Консервативна партія “продовжує закликати прем’єр-міністра Трюдо негайно надати Україні летальну оборонну зброю”. “Ми також закликаємо уряд Трюдо негайно відновити передачу зображень RADARSAT та використовувати санкції Магнітського проти відповідальних за російську агресію проти України”, - зауважив депутат.

Він підкреслив, що “безпека Канади нерозривно пов’язана із НАТО та Європою”.

Як повідомляв Укрінформу, у середу Канада оголосила про продовження на три роки та суттєве розширення своєї військової тренувальної місії в Україні UNIFIER. Оттава також збільшить фінансування програм з розвитку в Україні, посилить розвідувальну співпрацю із Україною та надішле нелетальне обладнання. Однак від передачі Україні озброєння уряд Трюдо поки утримується.

Читайте також: Зеленський подякував Трюдо за підтримку обороноздатності України

Як відомо, RADARSAT - канадський супутник дистанційного зондування Землі. Угоду про обмін розвідувальними даними між оборонними відомства України та Канади було укладено на початку 2015 року, однак незабаром після приходу до влади прем'єр-міністр Джастін Трюдо призупинив її дію, посилаючись на нестачу коштів і проблеми з ліцензуванням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-