Стефанчук відкрив Раду, у залі – 238 депутатів

Стефанчук відкрив Раду, у залі – 238 депутатів

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук відкрив пленарне засідання парламенту.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у залі зареєструвалися 238 народних депутатів.

«Пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим», – сказав спікер.

Сьогодні на засіданні народні депутати планують звільнити Дмитра Сенниченка з посади голови Фонду державного майна України (проєкт постанови №6382).

Пленарне засідання ВРУ / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Парламентарії також мають намір ухвалити проєкт постанови «Про календарний план проведення сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання» (№6440). Так, Комітет ВР з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР напередодні змінив першу редакцію документа у зв’язку зі збільшенням кількості хворих на COVID-19 серед народних депутатів та працівників апарату парламенту. Згідно зі змінами, після відкриття сьомої сесії 1 лютого нардепи проведуть пленарне засідання. 2, 3 та 4 лютого, а також упродовж 7-11 лютого вони працюватимуть у комітетах, комісіях і фракціях. До роботи в режимі пленарних засідань депутати повернуться 15 лютого.

Окрім цього, парламентарії мають намір розглянути в першому читанні проєкти законів «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (№5583 та альтернативний), «Про розвиток галузі бджільництва, охорону, захист та збереження бджіл» (№5274 та альтернативний), «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо забезпечення поетапного впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи» (№5433).

Читайте також: Рада встановила межі п’яти міст

У другому читанні планується розгляд законопроєктів «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення пенсійного законодавства» (№4668), «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та Закону України «Про Вищу раду правосуддя» щодо завершення конкурсних процедур на зайняття посад суддів місцевих судів» (№4229), «Про хмарні послуги» (№2655).

Серед іншого для включення до порядку денного та ухвалення рішення пропонується законодавча ініціатива «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо проведення дистанційних засідань» (№5817).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-