Рада встановила межі п’яти міст

Рада встановила межі п’яти міст

Укрінформ
Верховна Рада України ухвалила розроблені Міністерством розвитку громад та територій України постанови про зміну і встановлення меж п’яти міст. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінрегіон.

Зауважують, що йдеться про такі міста: Бердичів Бердичівського району Житомирської області; Виноградів Берегівського району Закарпатської області; Вугледар Волноваського району Донецької області; Іршава Хустського району Закарпатської області; Носівка Ніжинського району Чернігівської області.

Зазначається, що встановлення меж дозволить громадам розробити власні стратегії розвитку та генеральні плани.

Читайте також: Трамвайну станцію «Генерала Ватутіна» перейменували на честь Романа Шухевича

«Відсутність чітких меж міст сповільнює їх розвиток. Рішення парламенту є відправною точкою для ефективного використання містами власного потенціалу і подальшого зростання. Відтепер вони зможуть створювати стратегії розвитку та генеральні плани. Це допоможе громадам підвищити власний інвестиційний потенціал та залучити більше інструментів для просторового розвитку», — наголосив директор Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади та адміністративно-територіального устрою Мінрегіону Сергій Шаршов.

Читайте також: В Одесі комісія відмовилася повертати вулиці ім’я співробітника НКВС

Як повідомлялося, у жовтні минулого року Верховна Рада ухвалила постанови про зміну і встановлення меж трьох міст України — міста Соснівка на Львівщині, Іллінці на Вінниччині та Попасна на Луганщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-