Україна і ЄС планують спільну роботу на цей рік попри безпекові виклики – Стефанішина

Україна і ЄС планують спільну роботу на цей рік попри безпекові виклики – Стефанішина

Укрінформ
Україна і ЄС попри безпекові виклики перед нашою країною та світом продовжують планувати спільну роботу на цей рік і визначати пріорітетні завдання.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила віцепремʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина на офіційному запуску освітньої програми з євроінтеграції для держслужбовців.

Віцепрем’єрка відзначила, що лише за останній рік Україна виконала майже половину всіх зобов’язань, передбачених Угодою про асоціацію з ЄС.

«Ми готові робити ще більше. В наших відносинах з ЄС на цей рік, незважаючи на безпекові виклики, які сьогодні є в Україні і в світі, ми продовжуємо планувати спільну роботу і пріоритизувати наші завдання. Ми плануємо цього року забезпечити виконання Угоди про спільний авіаційний простір, до підписання якої ми доклали багато зусиль, продовжити роботу щодо промислового безвізу, митної політики, а також співпраці у сфері цифрової політики», - сказала Стефанішина.

Вона додала, що серед нових тенденцій розвитку ЄС є зелена трансформація та цифровізація.

Читайте також: Стефанішина: Ескалація - сценарій РФ, що відображається на українській економіці

«Цим сферам ЄС і Україна приділяють посилену увагу. І фактично започаткування двостороннього діалогу з ЄС в цьому напрямку дозволило Україні вийти на новий рівень формування державних політик, де сьогодні і бюджетна політика, і планування пріоритетів уряду базуються на цілях європейського зеленого курсу», - акцентувала віцепрем’єрка.

Як повідомлялося, 26 січня під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука відбудеться засідання Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

У засіданні візьмуть участь Єврокомісар з питань розширення і сусідства Олівер Варгеї, а також члени Уряду, представники Офісу Президента України та посли іноземних держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-