Єрмак зустрівся із лідерами світових єврейських організацій

Єрмак зустрівся із лідерами світових єврейських організацій

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак напередодні Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, що відзначається 27 січня, провів зустріч з лідерами єврейських організацій іноземних держав.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

Першочергову увагу Єрмак під час зустрічі приділив безпековій ситуації навколо України та важливості консолідованої позиції всієї демократичної міжнародної спільноти для запобігання новій хвилі ескалації.

“Вдячний світовій єврейській громаді за підтримку. Весь світ чує ваш вагомий голос. Ми це справді цінуємо”, – сказав керівник Офісу Президента.

Було домовлено продовжити регулярний діалог у цьому форматі.

Читайте також: Україна та ЗСУ готові до будь-якого розвитку подій – Єрмак

Окремо Єрмак відзначив, що Україна приділяє особливу увагу вшануванню пам’яті жертв нацизму, підтримує заходи з вивчення історії Голокосту та сприяє міжнародним зусиллям задля запобігання подібним трагедіям у майбутньому.

У цьому зв’язку Єрмак висловив подяку всім представникам світової єврейської спільноти за участь у комеморативних заходах до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру, що відбулися 6 листопада минулого року в Києві.

“Трагедія Бабиного Яру – одна з найглибших ран і один із найжахливіших злочинів проти людства. Україна у взаємодії зі світовою єврейською спільнотою та міжнародними партнерами докладає максимум зусиль для того, щоб зробити Бабин Яр гідним місцем пам’яті про невинні жертви та скалічені злочинами нацизму долі”, – заявив керівник Офісу Президента.

Читайте також: Під час зустрічі радників «Норманді» ми хочемо «пройтись» по Мінських домовленостях - Єрмак

Очільники єврейських організацій відзначили важливість ухвалення закону “Про запобігання та протидію антисемітизму в Україні”, що засвідчує послідовну позицію України щодо недопущення цього ганебного явища.

Як повідомлялося, 27 січня у світі та Україні відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року.

Читайте також: Генасамблея ООН ухвалила резолюцію, яка засуджує заперечення Голокосту

Голокост – переслідування та масове винищення нацистами євреїв під час Другої світової війни. Їх знищували лише за етнічну приналежність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-