Грузія не планує евакуацію дипломатів і їхніх родин з України

Грузія не планує евакуацію дипломатів і їхніх родин з України

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр - міністр закордонних справ Грузії Давід Залкаліані заявив про відсутність намірів евакуювати працівників посольства в Києві і членів їхніх родин.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МЗС за підсумками телефонної розмови міністрів закордонних справ України і Грузії Дмитра Кулеби і Давіда Залкаліані.

"Глава грузинської дипломатії висловив солідарність Грузії з Україною на тлі агресивних дій Російської Федерації, запевнив у непохитній підтримці суверенітету та територіальної цілісності нашої держави. Він також підтвердив відсутність намірів евакуювати членів родин і співробітників грузинського посольства в Києві", - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Польща наразі не планує евакуації сімей дипломатів з України

Зазначається, що Кулеба порушив питання дотримання законних прав та інтересів громадянина України Міхеіла Саакашвілі. Міністр закликав грузинську владу допустити до нього українського лікаря для здійснення медичного огляду.

Як повідомлялося, Державний департамент США 24 січня дав дозвіл на добровільний ("санкціонований") від’їзд державних службовців з посольства в Україні та наказав виїхати членам їхніх родин.

У МЗС України назвали такий крок американської сторони "передчасним і проявом надмірної перестороги".

Про відкликання частини співробітників посольства в Україні та членів їхніх сімей повідомила і Велика Британія.

Читайте також: Австрія зараз не бачить потреби в евакуації дипломатів із України

Водночас Верховний представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що Європейський Союз не має наміру організовувати евакуацію з України своїх дипломатів або їхніх сімей у зв'язку з загрозою наступу Росії.

Франція, Чехія, Латвія та Естонія також поки що не готуються відкликати частину співробітників своїх посольств в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-