Рада ЄС засудила агресію Росії проти України

Рада ЄС засудила агресію Росії проти України

Укрінформ
Рада ЄС засудила тривалу агресію Росії проти України та наголосила неприпустимості утворення нових сфер впливу в Європі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Ради ЄС.

ЄС засудив агресивні дії Російської Федерації проти України та наголосив на неприпустимості нових розподілів Європи на сфери впливу, на чому наполягає Москва.

«Рада ЄС ухвалила висновки щодо ситуації у європейській безпеці. У своїх висновках Рада ЄС засудила триваючі агресивні дії Росії та погрози Україні, а також закликає Росію до деескалації, дотримання міжнародного права та конструктивного діалогу шляхом створених міжнародних механізмів.

Як заявили очільники держав та урядів ЄС на засіданні Європейської ради у грудні 2021 року, будь-яка подальша військова агресія РФ проти України матиме серйозні наслідки та значні втрати.

Читайте також: Президентка Єврокомісії запевнила Україну в підтримці ЄС у важкі часи

ЄС підтверджує свою непохитну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України й інших партнерів з країн Східного партнерства в межах міжнародно визнаних кордонів та закликає РФ відновити конструктивну участь в існуючих міжнародних структурах для сталого та мирного вирішення конфліктів.

Рада ЄС підтвердила єдиний підхід ЄС та міцну співпрацю та координацію зі Сполученими Штатами, НАТО, Україною та іншими країнами-партнерами. Це підкреслює важливість подальшого посилення стійкості та можливостей реагування ЄС та його близьких партнерів, зокрема щодо протидії кібератакам та гібридним атакам, маніпуляціям з інформацією, включаючи дезінформаційні кампанії.

Як повідомляв Укрінформ, 24 січня президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Єврокомісія надасть Україні новий пакет фінансової допомоги у розмірі 1,2 млрд євро.

За її словами, ця підтримка допоможе Україні "задовольнити фінансові потреби через імовірний збройний конфлікт та підтримати зусилля України щодо зміцнення її стійкості".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-