Чехія, Латвія та Естонія поки не готуються відкликати співробітників посольств з України

Чехія, Латвія та Естонія поки не готуються відкликати співробітників посольств з України

Укрінформ
Чехія, Латвія та Естонія поки що не готуються відкликати частину співробітників своїх посольств в Україні у зв'язку із загрозою наступу з боку РФ.

Як передає Укрінформ, зокрема, речниця МЗС Чехії Ленка До заявила, що відомство наразі не готується до відкликання співробітників посольства в Україні чи членів їхніх сімей. У міністерстві для оцінки ситуації щодня збирається робоча група, йдеться у повідомленні Radio Prague.

Міністр закордонних справ Ян Липавський раніше заявив журналістам, що Чехія готова до найгіршого сценарію розвитку ситуації в Україні. За його словами, країна також готова підтримати можливі санкції проти Росії.

Глава МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс у Фейсбуці заявив, що посольство країни у Києві продовжує працювати на повну потужність.

«Відповідно до загальної практики, МЗС (Латвії – ред.) має необхідні плани евакуації посольства, і ці процедури може бути розпочато в разі потреби. Ми постійно оцінюємо ситуацію у безпековій сфері та діятимемо відповідно», - зазначив міністр.

Він закликав громадян Латвії не відвідувати Україну без гострої необхідності, особливо Луганську та Донецьку області, оскільки в цих регіонах вкрай обмежені можливості щодо надання консульської допомоги мандрівникам.

Посол Естонії в Україні Каймо Кууск 22 січня заявив, що Таллінн не евакуюватиме співробітників посольства.

За словами дипломата, у столиці України спокійно, немає жодної паніки через можливу атаку з боку Росії. При цьому він висловив переконання, що Україна готова себе захищати.

Читайте також: НАТО перекидає додаткові військові сили на Східний фланг

"Посольство Естонії працює у звичайному режимі, роботи багато", - резюмував посол.

Як повідомляв Укрінформ, Державний департамент США 24 січня дав дозвіл на добровільний (санкціонований) від'їзд державних службовців із посольства в Україні та наказав виїхати членам їхніх сімей.

Велика Британія повідомила, що також відкликає частину співробітників посольства в Україні та членів їхніх сімей.

Водночас Верховний представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що Європейський Союз не має наміру організовувати евакуацію з України своїх дипломатів або їхніх сімей у зв'язку з загрозою наступу Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-