Франція не евакуює своїх дипломатів та стежить за подіями

Франція не евакуює своїх дипломатів та стежить за подіями

Укрінформ
Посольство Франції в Україні взяло до відома повідомлення Сполучених Штатів щодо репатріації неосновного дипломатичного персоналу з посольства в Києві та їхніх сімей, пильно стежить за розвитком подій і продовжує консультації з партнерами.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі диппредставництва.

"В оновлених порадах для подорожуючих (Сonseils aux voyageurs) ми вже висловили занепокоєння щодо посилення російської військової присутності на кордонах з Україною та рекомендації щодо підвищеної пильності, адресовані нашим співвітчизникам в Україні або тим, хто бажає туди поїхати. Ми продовжуємо стежити за розвитком подій з максимальною пильністю. Ми продовжуємо тісні консультації з усіма нашими партнерами, особливо європейськими, і готові адаптувати нашу позицію відповідно до розвитку ситуації в сфері безпеки", - поінформували у посольстві.

Як повідомлялося, Державний департамент США 24 січня дав дозвіл на добровільний ("санкціонований") від’їзд державних службовців з посольства в Україні та наказав виїхати членам їхніх родин.

У МЗС України назвали такий крок американської сторони "передчасним і проявом надмірної перестороги".

Про відкликання частини співробітників посольства в Україні та членів їхніх сімей повідомила і Велика Британія.

Водночас Верховний представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що Європейський Союз не має наміру організовувати евакуацію з України своїх дипломатів або їхніх сімей у зв'язку з загрозою наступу Росії.

Чехія, Латвія та Естонія також поки що не готуються відкликати частину співробітників своїх посольств в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-