Заступниця Стефанчука закликає зібрати закриту Раду щодо загрози вторгнення РФ

Заступниця Стефанчука закликає зібрати закриту Раду щодо загрози вторгнення РФ

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук пропонує народним депутатам провести зустріч з міністром оборони Олексієм Резніковим 25 січня. Заступник голови ВР Олена Кондратюк виступила за проведення позачергового закритого засідання щодо загрози вторгнення РФ.

Про це він сказав під час засідання Погоджувальної ради, передає кореспондент Укрінформу.

"До мене звернулася велика кількість керівників фракцій і груп з пропозицією зробити відповідну зустріч з міністром оборони для того, щоб ми могли бути поінформовані про ситуацію, яка склалася, тому якщо не буде заперечень, ми можемо це провести навіть завтра зранку... Ми могли би провести цю нараду в мене в такому режимі, де можна буде говорити про ті чи інші виклики і ситуацію", - сказав Стефанчук.

Читайте також: Розгортання територіальної оборони триває цілодобово – Резніков

Крім того, заступник Голови Верховної Ради Олена Кондратюк заявила, що головним питанням цього тижня у Верховній Раді повинна стояти національна безпека та оборона і роль парламенту. Вона виступила за проведення позачергового закритого засідання щодо загрози вторгнення РФ.

"Також підтримую негайне проведення позачергового закритого засідання Верховної Ради України за участю всього сектора безпеки і оборони з приводу загрози повномасштабного вторгнення Російської Федерації. Нам необхідно скоординувати діяльність парламенту, уряду, Президента для чіткого реагування на будь-який розвиток подій", - сказала вона.

Читайте також: Резніков: Тероборона в мирний час налічуватиме 10 тисяч осіб, у воєнний – 130 тисяч

Як повідомлялося, експерти на Заході розглядають кілька можливих варіантів російської агресії проти України. Зокрема, в оприлюднених документах американської розвідки йдеться про те, що Росія може організувати вторгнення за участю сотні батальйонних тактичних груп або 175 тис. військовослужбовців. Близько 50 таких груп вже розгорнуто поблизу України на півночі та сході, а також у Криму. Російські війська можуть також просунутися з Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-