Відновлення цілісності України та деокупація Криму вимагають колективної мобілізації — Яценюк

Відновлення цілісності України та деокупація Криму вимагають колективної мобілізації — Яценюк

Укрінформ
Представники національних політичних сил і громадськості у День Соборності звернулись до українського народу із закликом до єдності, солідарності та готовності обороняти Україну від російської агресії.

Про це заявив голова Київського безпекового форуму, Прем’єр-міністр України у 2014-16 роках Арсеній Яценюк, зачитуючи звернення національного круглого столу «Єдність народу. Захист демократії. Оборона держави», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні, відзначаючи День Соборності України, ми, представники національних політичних сил і громадськості, звертаємось до усього українського народу із закликом до єдності, солідарності та готовності обороняти Україну від російської агресії. Смертельна загроза з боку Росії, яка нависає над Україною, а також відновлення територіальної цілісності України, деокупація Криму, і повернення контролю над тимчасово окупованими районами Донбасу вимагають нашої колективної мобілізації", - сказав Яценюк.

Читайте також: Яценюк: Маємо знайти сили зберегти українські землі й повернути те, що вкрав Путін

Учасники круглого столу також закликали керівництво України виявити тверду волю і об'єднати увесь український народ на захист нашої держави, зміцнити союзництво з іншими демократичними країнами задля оборони нашої незалежності і спільної свободи, гарантувати курс на повну енергетичну незалежність від Росії та Білорусі, забезпечити неухильне дотримання законодавства про українську мову, як державну.

"На всі злочинні вимоги Путіна Україна скаже категоричне "ні". Закликаємо владу і все суспільство усвідомити, що головним захисником нашої незалежності є українські воїни, і зосередити всі національні сили на підтримку Збройних Сил України, їх пріоритетне фінансування, впровадження сучасних засобів стримування ворога. Закликаємо здійснити історичну місію нашого часу і завершити втілення необхідних перетворень і вимог для вступу України в НАТО і Європейський Союз", - сказав Яценюк.

Читайте також: День Соборності: Зеленський закликав українців зробити все, щоб відлік Незалежності не переривався

Учасники національного круглого столу запросили до діалогу Президента України і закликали до співпраці та об'єднання проукраїнських політичних партій і громадських активістів по всій країні. "Настав час об'єднувати сили українських патріотів і разом захищати державу. І закликаємо увесь вільний світ підтримати свободу у боротьбі України", - йдеться у зверненні.

Як повідомлялося, День Соборності України щороку відзначається 22 січня, у день проголошення в 1919 році Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-