Превентивні санкції проти РФ стали б найдієвішою допомогою Україні - Сибіга

Превентивні санкції проти РФ стали б найдієвішою допомогою Україні - Сибіга

Укрінформ
Найефективнішою допомогою для України у ситуації ризику подальшої агресії Росії стало б запровадження превентивних санкцій.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга.

Найбільш дієвою допомогою з боку наших партнерів стало б запровадження пакета превентивних санкцій проти Росії. Важливо також, щоб колективний Захід і надалі зберігав тверду та єдину позицію у протидії агресивним намірам РФ”, - підкреслив Сибіга.

Він нагадав, що російська агресія триває вже восьмий рік, і досвід України свідчить, що потрібно бути готовими до будь-якого розвитку подій.

Читайте також: Андрій Сибіга, заступник керівника Офісу Президента України

“Сьогодні ми маємо міцну армію, консолідовану міжнародну підтримку, реалістично оцінюємо наявні виклики та робимо все необхідне, щоб протистояти їм. Президент України й українська влада роблять усе можливе, щоб з використанням політико-дипломатичних методів запобігти найгіршому сценарію розвитку ситуації”, - наголосив заступник керівника ОП.

За його словами, зараз важливо зберігати спокій, адже однією з цілей нинішньої ескалації інформаційної та гібридної війни є дестабілізація ситуації та створення хаосу в Україні.

Читайте також: Цьогоріч планується інтенсивний діалог президентів України і Польщі - Сибіга

Сибіга наголосив: з боку західних партнерів є повне розуміння, що нинішня ситуація довкола України – це проблема безпеки не лише нашої держави, але і Європи загалом.

“І головне - вже сьогодні маємо конкретну підтримку і допомогу європейських країн та США, зокрема в безпековій сфері”, - резюмував заступник керівника ОП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-